АрхивНяма архиви за 1 2018


Покана за обсъждане на Бюджет - 2018 г. PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 January 2018
Ямбол. На 19 януари (петък), от 17.30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2018 година.
Кметът Георги Славов отправя покана за участие в обсъждането до жителите на град Ямбол, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица.
Пълният текст на поканата е публикуван на сайта на община Ямбол www.yambol.bg, в рубриката „Актуално“.
Последна промяна ( 16 January 2018 )
 
Отваряне на оферти за ток PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 January 2018
    Болярово.  В Болярово бяха отворени оферти по обществена поръчка чрез публично състезание с предмет „Доставка на електрическа енергия за нуждите на община Болярово“.
       Комисията, назначена със заповед на кмета на общината (№ РД-5-6/03.01.2018 г.), с председател Нина Терзиева (заместник-кмет на община Болярово) отвори публично предложенията на участниците, подали оферта в законоустановения срок. Две бяха фирмите-кандидатки: „ЕНЕКОД“ АД – град София и „МОСТ ЕНЕРДЖИ“ АД – град София, като обяви предложените ценови оферти.
   
Последна промяна ( 16 January 2018 )
 
Обучаваха млади еколози PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 January 2018
Болярово. Обучителен курс за млади природозащитници, включващ четири модула се проведе в рамките на изпълнение на проект „Подобряване на капацитета за защита на природата чрез засилване на сътрудничеството между младите еколози на общините Болярово и Кофчаз“, договор № РД-02-29-47 , финансиран от  Европейският съюз чрез програма ИНТЕРРЕГ ИПА България- Турция. В град Болярово се проведе обучение на 15 ученика от СУ“Д-р П. Берон“ под наслов „Млади еколози“. Курсът включваше четири модула, предоставящи информация в областите химия, биология, физика и екосистеми. Познанията, които получиха младите хора, обхващаха биотични и абиотични фактори на хабитатите, екосистеми и биоми, взаимовръзки между ресурсите и природните системи и др. подобни.
В началото и в края на двудневното обучение участниците попълниха тестове, измерващи степента на познанията им по представените теми. Допълнително, се проведе разговор, в който младите хора споделиха притесненията си за нарастващото замърсяване на околната среда, пожарите, бедствията и човешките дейности, които нарушават екологичното равновесие и все повече създават поводи за тревога за бъдещето на планетата.
    Проектът е със срок от 12 месеца и се изпълнява в партньорство с община Кофчаз от Република Турция  и предвижда изпълнение на иновативни дейности, целящи да привлекат вниманието на младите хора от двете страни на границата на България и Турция към проблема с опазването на околната среда.
        Проектът е на стойност 78 367,03 евро и е с продължителност  до 20.03.2018 година.
    


Последна промяна ( 16 January 2018 )
 
На изложението в Кьолн PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 January 2018
София-Ямбол. България ще се представи с 12 фирми на българския национален щанд по време на Международната изложба за мебели и обзавеждане IMM Cologne 2018 в гр. Кьолн, Германия, която ще се проведе в периода 15-21 януари 2018 г. Участието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). На щанда ще показват своята продукция следните малки и средни компании:
 
1. Волфрам ООД, София – Проектиране и производство на осветителни тела
2. Б-Дизайн ООД, София – Дизайн и производство на уникални на мебели
3. Белкаро България ЕООД, София – Дизайни и производство на мека мебел
4. ЕТ „Елимекс – Иван Радевски“, Троян – Производство на столове от масивна дървесина
5. ЕТ „Благой Ангелов - Колорадо“, Пазарджик – Производство на корпусна и мека мебел
6. К2 ООД, Добрич – Производство на мебели тип „Готови за сглобяване“
7. Кан Учтехспорт - България ООД, с. Кукорево, Ямбол – Обзавеждане за училища и офиси
8. Летиция Мебел ООД, Монтана – Производство на мека мебел
9. Мела ООД, Варна – Обзавеждане за хотели и търговски обекти
10. Некрато ООД, София – Производство на матраци и дюшеци
11. Опус 44 ООД, с. Марикостиново, Петрич – Кухненско обзавеждане
12. Рико Стил ООД, Троян – Производство на дървени мебели
 
Международната изложба за мебели и обзавеждане IMM Cologne 2018 в Кьолн е едно от водещите събития за мебелната индустрия в световен мащаб с традиционно силно българско участие. В предстоящото издание ще участват над 1 400 фирми изложители от над 50 страни и се очакват около 100 000 бизнес посетители от цял свят.
 
ИАНМСП финансира наем на изложбена площ, регистрационни такси и други съпътстващи участието услуги. Националното участие е подкрепено със средства по проект № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Последна промяна ( 16 January 2018 )
 
Поклон PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 January 2018
Тунджа. На 6 януари отбелязваме 170 години от рождението на българския революционер, поет и публицист Христо Ботев.
Поклон пред делото и паметта му !
С поднасяне на цветя  и рецитиране на стихове ученици и учители  от ОУ „Христо Ботев”, съвместно с НЧ „Христо Ботев-1928 г.”, с. Ботево почетоха този ден.

Последна промяна ( 16 January 2018 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 26

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Съобщение

06.01.2018 | Бизнес

Тунджа. Съобщаваме Ви, че на 02.01.2018 г. в Регистъра на обществените поръчки са публикувани решение и обявление за процедура публично състезание за възлагане на обществена поръчка с…     Още

Общество

Няма добавени новини.

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Полк. Иванов преди празника

06.01.2018 | Интервюта

Командирът на 42-ри механизиран батальон Ямбол подполковник Ивайло Иванов, в навечерието на празничния ден: „Участието ни в тържествения водосвет тази година бележим с професионалния стремеж на…     Още