АрхивНяма архиви за 11 2018


Двоен празник в Гълъбинци PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
13 November 2018
  Тунджа. На 10 ноември 2018 година, село Гълъбинци, община „Тунджа“ отбеляза своята 530-та годишнина и 90 години от създаването на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”.
    Общият празник на кметство и читалище събра много жители и потомци от селото на един непринуден и истински празник на родния край.
    На тържеството присъстваха и  Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев- заместник-кмет и Андон Кръстев- секретар на общината.
    Приветствие към всички отправи Радостина Тодорова- кмет на селото, като припомни имената на личностите, оставили ярка следа във вековната летопис на Гълъбинци. След моменти от миналото, тя се спря и на настоящата дейност на кметството, насочена към хората, изказвайки благодарност на ръководството на община „Тунджа“ и на всички съпричастни към живота на Гълъбинци за тяхната подкрепа.
    Важна част от историята на селото - дългогодишната дейност на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”, бе представена от неговия председател Кольо Колев. С нескрито вълнение и гордост той сподели, че не може да изброи всички, оставили частица от себе си на читалищната сцена.
     Благодарствени адреси за родолюбивата им дейност бяха връчени на бивши кметове и председатели на читалищното настоятелство, общественици, изявени самодейци и спомоществователи.
    Емоционални бяха думите на водещата на празника Жана Николова за любовта към родния край. След тях се включиха с рецитал чаровните деца Моника, Стефани и Веселина-Виктория, всички с корени от село Гълъбинци. За доброто настроение на многобройната публика, изпълнила салона на читалището, допринесоха изпълненията на талантливите самодейци от Пенсионерски клуб „Надежда“ с. Гълъбинци и от село Межда, Кольо Колев, както и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
    Слово произнесе и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, като изрази радостта си от присъствието на толкова много млади хора на този хубав празник. Той пожела нови достойни годишнини на Гълъбинци, а кметство и читалище все така да работят заедно и успешно за хората.
    Тържеството продължи с торта, заря и хоро на площада.
Последна промяна ( 14 November 2018 )
 
Грижа към клошарите PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
13 November 2018
Ямбол. БЧК – Ямбол реализира програма за предоставяне на услуги за лица, живеещи на улицата  в гр. Ямбол от месец ноември 2018г. Целта на програмата е да се облекчи живота на лицата през зимните месеци и оказване на психосоциална подкрепа. До момента са реализирани дейности, насочени за идентифициране на нуждите на бездомните лица – анкетиране на лицата и попълване на молби. В сградата на БЧК – Ямбол периодично се предоставят  подкрепителни напитки на бездомните лица. Приготвят се хранителни пакети, съдържащи  месни и рибни консерви, лакомства и др. На  лицата, живеещи на улицата се предоставят хигиенни пакети с дезинфекционни  и почистващи препарати, мокри кърпи, носни кърпи, тоалетна хартия и др. Продължават дейностите по програмата, има планирана среща за предоставяне на психосоциална подкрепа на лицата, живеещи на улицата от специализирани  доброволци - психолози на БЧК – Ямбол при заявено желание от тяхна страна.Последна промяна ( 14 November 2018 )
 
Обществено допитване за бюджета PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
13 November 2018
Ямбол. Община Ямбол стартира обществено допитване във връзка с подготовката на проекта за бюджет за 2019 г. Граждани, представители на институции, на бизнеса, неправителствени организации имат възможност за дадат своите предложения, препоръки или да споделят мнение относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за идната година.
 Предложенията могат да бъдат подавани в специалната урна, поставена в Центъра за услуги и информация на партерния етаж на общината.
Предложения могат да се подават и по електронен път директно на интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg, по електронна поща на адрес Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , както и чрез Фейсбук страницата на общината.
Кампанията ще продължи до 23 ноември 2018 г.
Това е единадесетото поред допитване до гражданите, инициирано от кмета Георги Славов. Целта е подготвеният проект за бюджет да отговаря в максимална степен на очакванията на жителите на града.
          Допитването за проектобюджета и последващата кампания за информиране на гражданите за основните приоритети и обекти, включени във вече одобрената бюджетна рамка са двата основни инструмента за гарантиране на максимална публичност и прозрачност при формирането и управлението на местните финанси.

Последна промяна ( 14 November 2018 )
 
Срещи с писателя Нидал Алгафари PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 November 2018
Тунджа. На 12 и 13 ноември в селата на община „Тунджа“ ще бъдат проведени литературни срещи с писателя Нидал Алгафари. Книгите със заглавия – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бога си!“ и „Орисани да избираме“ са художествени романи, създадени основно върху българските обичаи и традиции. Привързаността на хората от община „Тунджа“ към българската народна култура и художественият поглед на автора върху нея ще направят срещите наистина запомнящи се и вълнуващи празници на духовността.
Програма на литературните срещи в селата на община „Тунджа“:

12 ноември
15.30 ч. в залата на кметство село Кабиле
18.00 ч. село Роза

13 ноември
11.30 ч. в НЧ „Джон Атанасов-1928“, село Бояджик
15.30 ч. в НЧ „Просвета-1910“, село Тенево
17.00 ч. в НЧ „Виделина-1928“, село Кукорево
Последна промяна ( 14 November 2018 )
 
Ефективност и ангажираност в зимното поддържане PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
12 November 2018
Ямбол. Заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия в частта по подготовка за зимни условия в област Ямбол се  проведе в Областна администрация Ямбол под председателството на областния управител Димитър Иванов. Присъстваха ръководители на държавни и общински институции, представители на общините, на фирмите ангажирани със зимното поддържане. По време на заседанието бяха обсъдени актуалните проблеми при осигуряване на нормални условия за живот и работа през зимния сезон,  както и готовността за действие на фирми, ведомства и кметове на общини.
За готовността на област Ямбол за работа и живот при усложнена зимна обстановка, областният управител информира, в свои доклад, министъра на вътрешните работи Младен Маринов. За осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяване и услуги за работа и живот при усложнени зимни условия областният управител има заповед с мероприятия до териториалните органи на държавната власт и общините. Сформиран е Областен щаб по снегопочистването. Извършена е проверка на фирмите осъществяващи снегопочистването на АМ“Тракия“, в частта на област Ямбол и републиканската пътна мрежа. Изготвени са и оперативните планове. Направени са съответните предписания към институции и фирми, ангажирани в процеса.
По време на заседанието институции и общини докладваха готовността си за действие при усложнена зимна обстановка. Актуализиран бе и плана за информационен обмен и взаимодействие, защото опитът от минали години ясно показва, че вярната, бърза, своевременна информираност и взаимодействие между институциите в усложнена обстановка е едно от най-важните условия за справяне с тежка ситуация. В тази връзка областният управител Димитър Иванов за пореден път апелира ангажираните институции за добра координация между тях, за бързи реакции, ефективност и ангажираност в процеса.
Последна промяна ( 13 November 2018 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 28

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Два хотела с рекорд за нарушения

19.08.2018 | Бизнес

Ямбол-Бургас.Само за няколко часа екипите на „Фискален контрол“, които извършват проверки по Южното Черноморие, установиха редица нарушения на данъчното и осигурителното законодателство…     Още

Общество

СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР

12.11.2018 | Общество

СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА ЯМБОЛ
12 – 18 ноември 2018 година

12 ноември, понеделник

„Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ – моноспектакъл…     Още

Политика

Кристиан Вигенин за животновъдите от Болярово

12.11.2018 | Политика

Ямбол. Животновъдите от община Болярово са напълно изоставени от властта след избиването на стадата им, коментира на пресконференция в Ямбол Кристиан Вигенин след проведени срещи с тях.Още

Интервюта

Image

Първата световна война: Ненаученият урок!

11.11.2018 | Интервюта

Илко Капелев
Синините по „тялото“ на България от плачевния за страната резултат от участието ни в Първата световна война още не са минали: България днес във…     Още