АрхивНяма архиви за 1 2020


Три години зад решетките PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 January 2020
Ямбол. По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, съдът наложи ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Костадин М. Той е признат за виновен за това, че за времето от началото на месец февруари 2016 г. до 27.02.2016 г. от различни имоти, находящи се в с. Борисово, обл. Ямбол, действайки в условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти, отнел от владението на различни собственици – двама мъже от град Бургас и Кметството на село Борисово, обл. Ямбол, чужди движими вещи, които са на обща стойност от над 51 400 лева, като деянията са извършени при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл.26, ал.1 и чл.54 от НК.
Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
Присъдата, която е постановена от Районен съд – Ямбол, е окончателна и е влязла в законна сила, тъй като не е обжалвана или протестирана от страните в определения законов срок.

Последна промяна ( 15 January 2020 )
 
Закриха Районна прокуратура - Елхово PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 January 2020
Ямбол. Във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата, Районна прокуратура –Ямбол уведомява, че с Решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от 01.01.2020 г., бе закрита Районна прокуратура - Елхово.
Считано от същата дата, в Районна прокуратура –Ямбол бе разкрито териториално отделение в град Елхово - съответно Териториално отделение Елхово – към РП - Ямбол, което поема компетентността в работата по наблюдаване на досъдебни производства и преписки за противоправни деяния, извършени на  територията на едноименната община.
Териториалното отделение остава в сградата и помещенията, в които досега се намираше бившата Районна прокуратура – Елхово. Осигурен е достъп на граждани и институции до всички структурни звена на Районна прокуратура – Ямбол, включително тези в град Елхово, като от 01.01.2020 г. сигнали, жалби, молби и др. следва да бъдат адресирани до конкретното териториално отделение към Районна прокуратура - Ямбол, ако същите се депозират в град Елхово или директно към Районна прокуратура –Ямбол, ако се подават в град Ямбол.
Последна промяна ( 15 January 2020 )
 
Почистват реката PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 January 2020
Ямбол. В 11:00 часа на 14 януари, вторник, започва практическо занятие - проверка на уменията при работа в трудни условия, в което ще участват ученици от Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ – град Ямбол.
То е организирано по повод почистването на небетонираната част на река Тунджа и ще се проведе в участъка от улица „Индже войвода“ до моста, свързващ улиците „Николай Петрини“ и „Професор Петър Нойков“.
Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански ще присъства на занятието.
Инициативата за почистването на небетонираната част на реката беше инициирана от Община Ямбол и в нея безвъзмездно се включи ПГЗ „Христо Ботев“ с техника от училището и специалисти.
Последна промяна ( 15 January 2020 )
 
ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР В ЯМБОЛ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 January 2020
Ямбол. В Читалнята на Регионална библиотека „Георги Раковски“, гр. Ямбол се проведе творческа среща с Таня Иванова, писателка и преводачка от испански, руски и английски език. В срещата взеха участие членовете на ямболското писателско дружество, учители, журналисти, общественици, приятели и почитатели на нейното творчество.
Авторски рецитал, включващ творби от стихосбирките „Трансформация“, „Нежност и страст“, „Разстояния“ и „Отворена врата към рая“, изнесе гостуващата поетеса. Литературният критик Димитър Бечев, директор на библиотеката, поздрави всички присъстващи с първата литературна изява за годината, а Таня Иванова раздаде автографи. Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.
Последна промяна ( 15 January 2020 )
 
Богоявление в община „Тунджа“ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
07 January 2020
 Тунджа.  За поредна година големият християнски празник Богоявление събра много жители и гости в селата Тенево и Генерал Инзово, община „Тунджа“, в които по утвърдена традиция, на 6-ти януари 2019 година, се извърши ритуалното хвърляне и изваждане на кръста.
    Гости на двата празника бяха кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев и  заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков.
    Пред басейна в село Генерал Инзово отец Стоян отслужи водосвет за здраве и ритуално хвърли кръста. Най-бърз в надпреварата по изваждането бе Михаил Колев, 34 г., от гр. Ямбол.
    В село Тенево празникът започна с празнична литургия в храм „Св. Св. Константин и Елена“, след което отец Жельо хвърли кръста във водите на река Тунджа. Кръстът бе изваден от Димитър Ненов Димитров от с. Тенево.
    Поверието гласи, че който извади кръста от водата ще бъде здрав през цялата година, това пожелаха Михаил и Димитър на събралите жители и гости на двете села.
    Младежите получиха парични награди от кмета на община „Тунджа“.
Последна промяна ( 14 January 2020 )
 

Календар

Няма събития

Актуални снимки


 
 
 
  

Бизнес

НАП: Без удължаване на срока по Наредба Н-18

15.01.2020 | Бизнес

Ямбол. Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно…     Още

Общество

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.