АрхивНяма архиви за 11 2019


Честито! Валентин Ревански е новият кмет на Ямбол PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
03 November 2019
Ямбол. Ямбол има нов кмет и той е Валентин Ревански. По предварителни и неофициални данни за него са гласували 64 на сто от избирателите. Катя Георгиева, другият участник в балотажа, поздравила Ревански пред камера, и е направила показно за цивилизовано политическо поведение. /отделна публикация – изявление на В. Ревански/.
Последна промяна ( 04 November 2019 )
 
Изявление на Валентин Ревански в победната нощ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
03 November 2019
Позволете ми да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички граждани на Ямбол, които днес излязоха да гласуват и ни подкрепиха със своя глас!
На всички, които работиха по време на кампанията, на хората в щаба и техния ръководител, на доброволците, на всички хора които участваха и помагаха в нашите инициативи!
Благодаря на моето семейство, на съпругата и синът ми!
На всички, които останаха зад светлините на прожекторите и работиха за представянето на нашите действия през изминалия месец.
На всички, които бяха с нас от самото начало, когато започна всичко.
Успехът, който постигнахме е общ!
Защото обединява вашето доверие, искрена подкрепа и усилия! Защото вие сте нашият голям отбор, а аз съм част от него!
Признателен съм и на тези, които специално се върнаха в родния ни град, за упражнят правото си на вот, в името на общата ни кауза!
Днес, активното участие на ямболлии доказва вярата в промяната, която започнахме! Гласът ви ни дава сила да продължим да работим, за да оставим на децата, на внуците си град на промяна, град който идва от древността и отива в бъдещето.
Аз и моят екип осъзнаваме колко голяма отговорност сме поели и заставаме зад всичко, което сме казали, за да тръгне Ямбол към позитивната посока на развитие.
Неведнъж сме доказали, че сме хора на действията, а не на празните обещания. Ще работим за възраждане на диалога между институциите и хората, в партньорство с всеки, който иска да допринесе за доброто на нашия град! Ще подкрепяме и защитаваме с всички усилия и възможни средства и всеки един, който неуморно се труди за Ямбол!
Уверявам всички вас, граждани на Ямбол, че ресурсите на общината ще бъдат стопанисвани с грижа на добър стопанин и с мисъл за идните поколения.
Ще полагаме максимални усилия за реализиране на добрите идеи!
Не на последно място благодаря на всеки един, който упражни правото си на вот!
Кметът работи с отговорност към всички граждани, а сега най-важната съвместна работа предстои!
Според данни от паралелно преброяване на предизборния ни щаб, при обработени близо половината от протоколите - подкрепата, която съм получил е около 63%!
Благодаря отново от сърце!
С уважение,
Валентин РеванскиПоследна промяна ( 04 November 2019 )
 
Разчитаме на подкрепата на ямболлии! PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
01 November 2019
Обръщение на Валентин Ревански, кандидат за кмет на град Ямбол
Приятели, съграждани!
Още веднъж благодаря от сърце за подкрепата!
Благодаря, че отделихте от времето си и гласувахте в изборите за кмет и общински съветници в нашия град! Надявам се да го направите и на 3 ноември! Изборите на 27 октомври бяха избори на гражданското мислене, на гражданската воля, а не на партийността! Ямболлии ясно и категорично показаха, че искат като кмет и като общински съветници в нашия град хора на действията, а не на обещанията. Преференциалният вот за всички листи доказва, че хората на Ямбол искат нови лица. Че на всички им е писнало от обещания, а после и оправдания, как някой им пречел да ги изпълнят. Нашата листа има най-много преференциални гласове. А за мен няма по-добро потвърждение от моите съграждани, че всеки един от хората в моя екип е уважавана личност – заради действията си, заради честността си, заради човещината си… 13 души от нашата листа ще влязат в общинския съвет, но всички останали също ще продължат да работят за града и двойно повече за гражданите. Първата крачка към гражданското управление на Ямбол вече е направена. Сега вярваме, че заедно да продължим по пътя към необходимата Промяна! Не сме провели разговори с никоя партия, нито сме търсили тяхната подкрепа. Всяка партийна организация сама трябва да прецени действията си и да реши, дали ще подкрепи някой от кандидатите. Това е тяхна работа. По-важно за нас е - да спечелим доверието на всеки един от гражданите на Ямбол, без значение от партийната принадлежност. Не веднъж съм казвал, че партиите разделят хората, а сега, повече от всякога имаме нужда да бъдем единни. Политика се прави от хора, а не от партии. Движещата сила в политиката е човекът и той е в основата на всеки един успех! Обръщам се и към тези, които не гласуваха на 27 октомври. Може би сте имали своите причини, може би друго ви е възпряло да отидете до урната. Да! Кметът е длъжен да обръща еднакво внимание на проблемите на всички – независимо дали са гласували за него или не – те си плащат данъците наравно с всички! Но изборът на този кмет зависи от всеки от нас! Затова Ви призовавам – на балотажа гласувайте за кандидата, на когото вярвате, за който смятате, че наистина ще направи това, за което е поел като ангажимент пред Вас! Сега е моментът да споделя с Вас и това, че имаме много поети ангажименти през тази седмица за разговори с наши съграждани, по места където сме поканени, които имат нужда от реална подкрепа. Нашата работа е да бъдем близо до хората, да помагаме и решаваме техните проблеми. За нас това е по-важно, отколкото да даваме пресконференции или да участваме в медийни изяви. Защото истинската битка за доброто на нашия град е когато сме очи в очи с гражданите. Така започнахме да работим, така и ще продължим, ако получим вашата подкрепа. Водещите принципи в нашата кампания са откритост, честност и доброта! Внимание към хората. Инициативите ни продължават и за нас ще бъде удоволствие отново да бъдете част от тях!
С уважение, Валентин Ревански
Последна промяна ( 04 November 2019 )
 
Кои са народните будители? PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
01 November 2019
Тунджа. С този въпрос започна честването на Деня на народните будители на 31.10.2019 г. в Народно читалище „Христо Ботев-1928”, село Ботево, община „Тунджа“. Учениците от Основно училище „Христо Ботев” един през друг изброиха имената на десетки български будители- просветители, книжовници, публицисти, изиграли роля в запазването и поддържането на българския дух и пробуждането на национално самосъзнание. Децата разказаха за всеки по нещо, за техните произведения и живот. Секретарят на читалището им разказа за началото на празника- от кога той се празнува и от кога е национален празник. Неофициално Денят на народните будители е отпразнуван в Пловдив през 1909 г., а с указ на цар Борис III от 01.11.1923 г. е обявен за „Общонационален празник в памет на заслужилите българи”.
  Заедно поднесохме цветя пред изложбената витрина, както и на паметника на Христо Ботев. Със стихове на Ботев завършихме празника.
Честит празник на всички! Да съхраним и достойно да продължим  делото на десетките велики български будители.


Мима Контаки
Секретар на НЧ „Христо Ботев-1928”
Последна промяна ( 04 November 2019 )
 
Катя Георгиева: С разум за Ямбол! PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
01 November 2019
Скъпи съграждани,
В неделя отново ще гласуваме за Ямбол и за бъдещето на хората в него…
На първи тур избрахме промяната.
Благодаря Ви, че я свързвате с мен.
На 3 ноември предстои всеки да определи каква промяна иска.
Аз ви предлагам разумна промяна, предлагам ви предвидими реформи, които могат реално да бъдат направени. Поех изпълними ангажименти.
Като общински съветник зная не само механизмите как се прави общинска политика, но и какви грешки повече не бива да допуска местната власт.
Моята обществена дейност винаги е била пред очите на гражданите, те знаят какви каузи сме отстоявали, знаят и успехите ни в защита на техните интереси. Затова имам смелостта да твърдя, че съм доказан последовател на прозрачната политика в интерес на гражданите.
Прозрачна съм и предвидима, защото е ясно чий кандидат съм и каква отговорност нося.
Моят мотив да искам да бъда кмет не е да взема, а да вложа усилия и да дам от енергията и опита си нашият Ямбол да тръгне по спасителния път на развитие.
Убедена съм, че имам решенията на проблемите, имам подготвен екип и възможностите да започна промяната, която искате Вие.
Обръщам се към вас да получа подкрепата ви и шанса да работя за нашия Ямбол.
Разчитам на разумния избор, защото залогът е бъдещето.
Бъдете тези, които ще помогнат на града да е град на всички ни!  
Да гласуваме! С разум за Ямбол!
Катя Георгиева,
Кандидат за кмет на Ямбол
Последна промяна ( 04 November 2019 )
 

Календар

Няма събития

Актуални снимки


 
 
 
  

Бизнес

До края на октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2019 г.

30.10.2019 | Бизнес

 Остават два дни за подаване на декларации за дължими данъци от предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън тези по трудов договор, и са задължени по…     Още

Общество

Свободни зони за достъп да интернет в Болярово

30.10.2019 | Общество

Болярово. В навечерието на празника на град Болярово –  Димитровден, бяха открити официално свободни зони за достъп да интернет в град Болярово. Община Болярово бе сред одобрените…     Още

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.