АрхивНяма архиви за 1 2019


Задържан PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
20 January 2019
Ямбол.  По искане на Окръжна прокуратура  - Ямбол, съдът задържа под стража украинския гражданин Михайло Н. Той е обвинен за това, че на 13.01.2019 г. през ГКПП Лесово, обл.Ямбол, от Република Турция за Република България на трасе за обработка на входящи товарни автомобили с товарен автомобил – камион с ремарке, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците стоки за търговски цели в големи размери, както следва: свързващи биологични материали Connect biologics – Product code CT.2050, Tissue, ID:M1874-358, cortico – cancellous chips – 15 броя на стойност 150 лева; гинекологични спирали Mirena Levonorgestrel 52 mg Rahim ici Sistem Bayer Part № TU021CX – 98 броя на стойност 3 920 лева; зъбни импланти Implant Swiss smart choice Bone Level Dental Implant System (PVC опаковка) – 200 броя на стойност 30 000 лева; зъбни импланти Implant Swiss smart choice Bone Level Dental Implant System (хартиена опаковка) – 250 броя на стойност 37 500лева; хранителна добавка:Epimedyumlu Macun – 240 грама – 100 броя на стойност 2 000 лева; парфюми и тоалетни води с различна вместимост и търговска марка - 2205 броя на стойност 44 100 лева, всичко на  обща стойност 117 670 лева – престъпление по чл.242 ал.1 б. „д” от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че украинският гражданин е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.
Съдът е приел мотивите на прокурора и е задържал под стража украинския гражданин.
           Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Последна промяна ( 22 January 2019 )
 
Грипна епидемия и в Ямбол PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
17 January 2019
Ямбол. На заседанието си днес Регионалната комисия за борба с грип и остри респираторни заболявания взе решение за обявяване на грипна епидемия на територията на област Ямбол за периода от 18 януари (петък) до 23 януари, включително. Решението е на основание на регистрираната епидемична заболяемост за периода 14 – 17 януари 2019г., която е 323.85 на 10 000. В тази връзка учебните заведения в Ямбол, както и в останалите общини в областта, преустановяват дейността си за 6 дни, считано от 18 януари. Детските градини и ясли продължават дейността си, при засилени противоепидемични мерки.
Най-голям брой заболели в регион Ямбол са регистрирани във възрастовата група от 0 до 4 години - 25 от общо 223 заболели или 714.29 заболяемост на 10 000 население. Следва възрастовата група от 15 до 29 години - 38 заболели и заболяемост 391.75 на 10 000 население.
От РЗИ - Ямбол е указано да се проведат редица противоепидемични дейности - в лечебните заведения за болнична помощ да се спазват строго алгоритмите за действия при случаи на грип, да се прекратят свижданията в отделенията, задължително да се носят маски от персонала. Спират се и плановите операции, налага се строг контрол върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията и др.
В лечебните заведения за извънболничната помощ се прекратява дейността на детските и женските консултации.
Следващото заседание на комисията е насрочено за 23 януари (сряда) в 13.00 часа.

Последна промяна ( 22 January 2019 )
 
Ямбол чества 141 години от Освобождението си PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
17 January 2019
Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана 141–ата годишнина от Освобождението на града от османско владичество. Инициативата събра пред паметника, на мястото, където са били посрещнати руските войни от 23-ти Донски казашки полк, представители на местната власт, родолюбиви и политически организации, военнослужещи, граждани.
„Нека не само на 17 януари си спомняме за силния дух на предците ни, нека винаги да носим в себе си историята на своя град и на своя народ! Защото историята ни показва, че успяваме единствено, когато сме сплотени и единни“, заяви в словото си кметът на Ямбол Георги Славов.
Благодарствен молебен за загиналите герои отслужи Негово Високопреподобие Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий. Поднесени бяха венци и цветя в знак на почит към паметта на героите.
Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на Ямбол продължи със шествие по улиците на града до Паметника на загиналите за националното освобождение, където също бяха положени венци и цветя на признателност.
Последна промяна ( 20 January 2019 )
 
С почести за Освобождението на града PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
17 January 2019
Ямбол. Офицери и военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, участваха в тържественото честване на 141 години от Освобождението на град Ямбол от османско владичество, което се състоя днес, 17 януари в областния град.
На мястото, където на същата дата през 1878г. са били посрещнати руските воини освободители от 23-ти Донско-казашки полк, се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя. На паметната плоча, издигната в чест на победоносния за града руски полк, командван от полковник Николай Яковлевич Бакланов, слово изнесе кмета на града господин Георги Славов, отслужи се и благодарствен молебен за загиналите за Освобождението на България.
В знак на почит към делото на руските войни и ямболските опълченци, извоювали Освобождението от османско робство, командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов положи цветя на паметния знак за събитието преди 141 години по посрещането на руските освободители – бойците на полковник Бакланов.  
Общоградското честване на 141 години продължи с шествие до паметника на загиналите за национално освобождение, където бяха сведени глави пред саможертвата на героите, в памет делото им за България.
Тържествената атмосферата допълни с изпълнения на маршове Духовият оркестър при Читалище „Съгласие – 1862“.
На честването на бележитата за Ямбол дата присъстваха представители на държавната и на местната власт, на военно-патриотичните организации, жители и гостите на града, сред които беше и заместник - областният управител на oбласт Ямбол – Христо Колев.
Последна промяна ( 20 January 2019 )
 
Откриха църква във Видинци PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
17 January 2019
Тунджа. На 17 януари 2019 година, Негово Преосвещенство епископ Йеротей, в съслужение със свещеници от Сливенска епархия, откриха нов православен храм в село Видинци, община „Тунджа“.
    През 2012 година започва строежа на храм „Свети Димитър“. Той е разположен на мястото на старата църква, рухнала с течение на времето, части от която са запазени в двора на храма.
    На празника присъстваха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа“, Атанас Христов - председател на Общински съвет „Тунджа“,  заместник-кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, Андон Кръстев - секретар на общината, Георги Иванов – най-големият радетел за издигането на храма и бивш кметски наместник на Видинци, дарители, кметове на населени места, жители и гости на селото.
     „Този храм съществува, живее и звънти във въображението на поколения видинци, години наред преди да бъде издигнат …“ сподели с вълнение Пенка Трънкова - кметски наместник на селото, като благодари на всички дарители.
Приветствие от името на църковното настоятелство поднесе и свещеноиконом Стоян Стоянов.
    Поздравления към присъстващите отправи и Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа“.
 „Неведнъж съм заявявал, че всяко тунджанско село, дори и най-малкото, заслужава да има свой храм. Сега бих добавил към тези думи, че не е важно колко големи са селото или храмът, а колко дълбока и силна е Вярата! …. Днес Видинци, най-малкото населено място в нашата община, ни показа точно това – какъв е резултатът от обединените усилия и силната вяра на хората…“ подчерта в словото си той. Кметът на общината подари икона на Св. Димитър за храма.
    Празникът продължи с изпълненията на Вокална група „Ретро Акбунарки“, с. Генерал Инзово. На всички присъстващи се раздаде курбан за здраве и благоденствие.
   
Последна промяна ( 22 January 2019 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 24

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Съобщение

08.12.2018 | Бизнес

Тунджа. Съобщаваме, че на 29.11.2018 г. в Регистъра на обществените поръчки  са изпратени за публикуване решение и обявление за процедура публично състезание за възлагане на обществена…     Още

Общество

СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР

28.12.2018 | Общество

ОБЩИНА ЯМБОЛ - 31 декември 2018 – 6 януари 2019 година

31 декември, понеделник

Празнично веселие в Новогодишната нощ
23:30 часа– Популярни празнични мелодии с Духовия…     Още

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.