АрхивНяма архиви за 5 2019


Предстоящо в община Тунджа PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
03 May 2019
Тунджа. На 05 май 2019 г. от 20.00 часа в с. Бояджик ще се проведе празник на селото под надслов „Моето родно село“.
    На 06 май, Гергьовден, ще се проведат празнични концерти в селата Маломир, Могила и Ханово. В с. Ханово концертът ще започне в 10.00 часа, в с. Маломир в 11.00 часа, а в с. Могила празничният концерт е с начален час 12.00.
Последна промяна ( 14 May 2019 )
 
Иван Чолаков стана дядо за трети път PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
03 May 2019
Ямбол.Именитият треньор на Ямбол Иван Чолаков стана дядо за трети път. Развълнуван от радостната вест, Чолаков сам съобщи за BGbasket.com, че дъщеря му Виолета за втори път е станала майка. Новата наследница на ямболската фамилия носи емблематично за града име - Диана - и се появи на бял свят рано на 3 май. Чолаков вече има внук Цветан от Виолета, и внучка Ивайла от сина си Стойо Чолаков. Пожелаваме здраве, много усмивки и радостни моменти на Иван Чолаков и цялото семейство!Последна промяна ( 14 May 2019 )
 
БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ОБЩИНАТА PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
02 May 2019
Тунджа. Община „Тунджа“ получи благодарствено писмо от екипа на Начално училище „Васил Левски“ с. Завой. Изказаната благодарност е признание за подкрепата на общината за учениците, обхванати в целодневна организация на учебния ден, в която обедното хранене е важен компонент.
    През учебната 2018-2019 година, дейностите по проект „Топъл обяд” по Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност с водеща организация Областен съвет на Българския червен кръст – гр. Ямбол и партньор – Община „Тунджа” , се реализират в Начално училище „Васил Левски”, с. Завой и в Начално училище „Св. Климент Охридски”, с. Крумово. Осигуряването на рационално и балансирано обедно хранене повишава здравния статус на учениците, качеството на живот и позволява непрекъснат целодневен процес на обучение.
    За поредна година проектите „Топъл обяд“ доказаха своята ефективност и се превърнаха в добра практика, насочена към бъдещето на община „Тунджа“ – децата.
    От 2009 година община „Тунджа“ , съвместно със Сдружението на директорите на училища въведе безплатното обедно хранене, като компонент на целодневната организация на образователния процес за всички свои ученици. Този ангажимент към местната общност общината и учебните заведения изпълняват без прекъсване и към настоящия момент.
Последна промяна ( 14 May 2019 )
 
НАРОДНИ БОРБИ В ГОЛЯМ МАНАСТИР PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
02 May 2019
Тунджа. В село Голям манастир се проведе великденски традиционен турнир по народни борби. Организатори са община „Тунджа”, Кметство и Народно читалище „Напредък-1927”, с. Голям манастир.
    Гости на събитието бяха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа”, Атанас Христов- председател на Общински съвет „Тунджа“, кметове и кметски наместници на населени места.
Борбите бяха открити от кмета на селото Славчо Иванов. Приветствие към всички участници отправи кметът на общината Георги Георгиев, като пожела на борците да покажат умения и сила такива, каквито българския народ е показвал.
    Събитието събра малки и големи любители на спорта и народната борба.

Последна промяна ( 05 May 2019 )
 
НАЙ-ИНТЕРЕСНО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ В БОТЕВО PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
02 May 2019
Тунджа. Народно читалище „Христо Ботев-1928“, с. Ботево организира конкурс за „Най-интересно великденско яйце“ по случай Великденските празници. В конкурса участваха ученици от Основно училище „Христо Ботев“, които под ръководство на г-жа Дарина Карчева, украсиха великденските яйца, използвайки различни техники и похвати.
Жури в състав- Георги Танев- кмет на с. Ботево, Пейо Пеев- директор на Основно училище „Христо Ботев“ и Живка Танева- представител на читалището, определи победителите в конкурса:
Първо място- Тинка Стоянова- ученичка в първи клас;
Второ място- Мария Стоянова- ученичка в четвърти клас;
Трето място- Жана Атанасова- ученичка в първи клас.
Всички участници получиха грамоти и награди.
Последна промяна ( 03 May 2019 )
 

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

НАП проверява за новите касови апарати

04.04.2019 | Бизнес

Ямбол. Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването на последните изисквания към касовите бележки и подаването на данни за продажбите. Всяка регистрирана…     Още

Общество

Няма добавени новини.

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.