АрхивНяма архиви за 3 2018


391 проверени пешеходни пътеки в областта PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
25 March 2018
Ямбол /Роси Мирославова/. Вътрешният министър Валентин Радев, регионалният министър Николай Нанков и главният прокурор Сотир Цацаров представиха данни за приключилата проверка за състоянието на пешеходните пътеки във всички области на страната. Специални комисии назначени от областните управители извършиха проверките.
В област Ямбол са проверени 391 пешеходни пътеки, информира председателят на областната комисия заместник областният управител Волен Дичев. Проверявани са пешеходни пътеки тип зебра, тип коридори и повдигнати. Проверяващите извършиха оглед на 264 пътеки тип зебра, 101 тип коридор и 26 повдигнати пешеходни пътеки. От общия брой огледани пешеходни пътеки 198 са на територията на община Ямбол. В община Елхово са проверени 94 пешеходни пътеки, в Стралджа – 6, „Тунджа“ – 16 и Болярово – 8. 69 от пешеходните пътеки са на републикански пътища и за тях отговорност носи Областно пътно управление, останалите са на територията на общините в областта.
Голяма част от проверените пешеходни пътеки в областта, според членовете на комисията, не отговарят на изискванията заложени в нормативната база /Наредба 2 за пътната маркировка, Наредба 18 за сигнализацията на пътищата с пътни знаци и Наредбата за условията за изграждане на изкуствени неравности/. Проверката показва, че повдигнатите пешеходните пътеки са боядисани, не според изискванията, само с бял цвят.
По отношение на наличието на необходимите пътни знаци, проверяващи са констатирали необходимостта от поставянето на 139 пътни знаци  на територията на областта. Става дума за сигнализация за наличие на пешеходна пътека, за предварителна сигнализация и за повдигнатост. Изискването за двустранна осветеност на повдигнатите пешеходни пътеки е налично само на 2, от 26 такива пътеки в областта.
Констатациите на областната комисия са, че пешеходните пътеки в областта дори да са в добро състояние трябва да се преведат в състояние отговарящо на нормативната уредба. Да бъдат боядисани само с бяло, да са маркирани с надпис „погледни“. Необходимо е поставянето на пътни знаци и осветяване на всички повдигнати пътеки. Комисията е констатирала и пешеходни пътеки поставени на неподходящо място.


Последна промяна ( 28 March 2018 )
 
Хипократ за д-р Радева PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
25 March 2018
Ямбол. Д-р Катерина Радева, дългогодишен ендокринолог, е определена за носител на най-високото отличие в областта на здравеопазването в Ямбол – Награда на името на Хипократ. Решението бе взето на заседание на специализираната комисия към община Ямбол, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.
За принос в повишаване качеството на здравните грижи с Награда на името на Анка Александрова е отличена Таня Радкова, медицинска сестра в Отделението по хемодиализа на МБАЛ „Св. Пантелеймон“  - гр. Ямбол.
На база становището на комисията със заповед на кмета с Почетен знак „Герб на община Ямбол“ са отличени общо 9 здравни работника - д-р Татяна Владева, д-р Катя Добрева, д-р Мариана Колева, д-р Иван Банков, д-р Христо Стоев, Ирина Николова - мед. лаборант в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, Михаил Качанов - фелдшер в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, Радостина Желязкова - мед. сестра в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и  Пенка Добрева - мед. сестра в ДГ „Биляна“.
Наградите в сферата на здравеопазването ще бъдат връчени на тържествена церемония в навечерието на Световния ден на здравето - на 4 април, от 17.00 часа в Ритуалната зала на Обредния комплекс.


Последна промяна ( 28 March 2018 )
 
Изнесените приемни дни PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
20 March 2018
Тунджа. Продължават изнесените приемни дни по населени места на Кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев.
На 21 март 2018 година /сряда/, в сградата на кметството в с. Савино, от 11.30 ч., ще се срещне с жителите на селото.
На същата дата, от 13.00 ч, ще има изнесен приемен ден в с. Роза.

Последна промяна ( 25 March 2018 )
 
БЧК раздава храни PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
20 March 2018
Ямбол.  В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица – План 2016, от днес, 20 март 2018 г.  / вторник / БЧК - Ямбол започва поетапно раздаване на хранителни продукти.
Раздаването ще продължи до 4 май 2018г. и през втория транш всеки правоимащ ще получи хранителен пакет, който съдържа общо 16,320 кг от 7 вида хранителни продукти, както следва: леща – 7 кг; рибна консерва – 1,120 кг; грах-стерилизиран – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг; мед – 1 кг.
Групите правоимащи лица, подлежащи на подпомагане по хранителната програма са:
•    лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през  отоплителен сезон
2015/2016г.;
•    майки (осиновителки), които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до
навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към м. октомври 2016 г.;
•    лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи
клас по чл. 10а от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) за учебната 2016/2017г.;
•    лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за
превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) към м.октомври 2016 г.;
•    лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни
обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение към м.октомври 2016 г.
•    Лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни
добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв. към м. февруари 2017 г.
•    Лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на
чл.8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), към месец февруари 2017 г.  
Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта пунктове, като всеки правоимащ, включен в списъците ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. За жителите на гр.Ямбол ще се  извършва във временен пункт, намиращ се в гр. Ямбол,  к-с „Хале” до бл. 9/многофункционална общинска сграда/ с работно време на пункта от 09.00 ч. до 15.00 часа.
Програмата се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), а Управляващ орган за България е Агенцията за социално подпомагане. При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните.
Разпределение на лицата за област Ямбол, които имат право да получат помощи по общини са:
№по ред    Община    Бр. лица    График да раздаване    Работно време
1    Ямбол     3016    20 март  до  4 май    09.00 – 15.00
2    Тунджа     1451    10 април до 4 май    09.00 – 15.00
3    Стралджа    1236    10 април до 4 май    10.00 – 14.00
4    Елхово     1184    10 април до 4 май    10.00 – 14.00
5    Болярово      350    30 март  до  4 май    10.00 – 14.00
    Общо    7237    х    х
Последна промяна ( 25 March 2018 )
 
СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
20 March 2018
СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА ЯМБОЛ
19 март – 25 март 2018 година

20 март, вторник

 „Пролетно настроение“ - първа самостоятелна изложба гоблени на Татяна Йовчева
Откриване: 17:30 часа
Място: Арт салон на  Народно читалище „Зора - 1945”
Организатор: Народно читалище „Зора - 1945”

21 март, сряда

Творческа вечер с писателя Антон Баев и представяне на романа „Светата кръв“ (по сюжет от близката история на град Ямбол)
Начален час: 17:30 часа
Място: Читалня на Регионална библиотека „Георги Сава Раковски“
Организатори: Регионална библиотека „Георги Сава Раковски“, Дружество на писателите

22 март,четвъртък

Пролетен концерт на детската музикална школа при Народно читалище „Съгласие - 1862"
Участват класовете по пиано с ръководител  Шаке Бабикян, по цигулка с ръководител Ели Попова и по китара с ръководител Антоанета Кирилова
Начален час: 18:00 часа
Място:  Син салон на Народно читалище „Съгласие - 1862"
Организатор: Народно читалище „Съгласие - 1862"
Вход с билети

„Чамкория“- моноспектакъл на Захари Бахаров по романа на Милен Русков
Постановка: Явор Гърдев
Начален час: 19:00 часа
Място: Зрителна зала на Община Ямбол
Организатор: Промоутърска агенция „Star productions”
Вход с билети

„Пролетно надиграване"
Първа част-Латино танци: бачата, салса и меренге
Втора част-Фолклорни хора: Тракийска, Северняшка и Шопска ръченица                                                                   Начален час: 18:00 часа                                                                                                                                                               Място: Арт клуб „Парахода“                                                                                                                                               Организатор: Народно читалище „Диана-1944“                                                                                                                                                           Вход с покани  

23 март, петък

Среща на  ученици  от Основно училище „Петко Рачов Славейков" с  игуменката  на  манастира „Свето Рождество на Пресвета Богородица" монахиня Минодора. Срещата се провежда по повод Благовещение
Начален час: 09:50 ч.
Място: Основно училище „Петко Рачов Славейков"
Организатор: Народно читалище „Съгласие - 1862"

Лекция „Благовещение" от фолклорната поредица „Празниците на  българите" - Пролетни празници
Начален час: 10:00 часа
Място: Спортно училище „Пиер дьо Кубертен"
Лектор: Ваня Борова, ръководител клуб „Лечебните растения в Ямболския регион" към Народно читалище „Съгласие - 1862"
Организатор: Народно читалище „Съгласие - 1862"

Отчитане  резултатите от литературния конкурс за есе „Майчице свята" по повод „Благовещение“
В конкурса участват ученици от 1 до 12 клас в три възрастови групи. Ще бъдат раздадени предметни награди на първите три отличени творби във всяка възрастова група.
Начален час: 18:00 часа
Място: Син салон на Народно читалище „Съгласие - 1862"
Организатор: Народно читалище „Съгласие - 1862" и Инер уил клуб - гр. Ямбол


През седмицата:

Изложба „Български архитектурен модернизъм“
Изложба - керамика на Енчо Ганковски
Място: Художествена галерия „Жорж Папазов“- Ямбол


 „Петко Каравелов - един достоен българин!" - витрина с материали от фонда на библиотеката по повод 175 години от рождението на Петко Каравелов - български политик, кмет на Пловдив (1883 - 1884), министър - председател на България.„Пролетно настроение" - изложба от картини и репродукции от фонд „Изкуство" на отдел „Читалня" при Регионална библиотека „Георги Сава Раковски"
Организатор: Регионална библиотека „Георги Сава Раковски"
Място: Отдел „Читалня“, етаж 3
Последна промяна ( 25 March 2018 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 62

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Съобщение

08.12.2018 | Бизнес

Тунджа. Съобщаваме, че на 29.11.2018 г. в Регистъра на обществените поръчки  са изпратени за публикуване решение и обявление за процедура публично състезание за възлагане на обществена…     Още

Общество

Няма добавени новини.

Политика

Анализи на Тома Томов и проф. Иво Христов

04.12.2018 | Политика

Ямбол. Връщаме се във времето на глобален световен конфликт, но лошото е, че е близо до нас, такъв извод направи след коментара за ситуацията с инцидента в Керченския проток журналистът…     Още

Интервюта

Image

Потъването… на Европа

27.11.2018 | Интервюта

Илко Капелев

          Потъването на Европа (днес) е много по-страшно от отвличането на Европа, която в древногръцката…     Още