АрхивНяма архиви за 4 2018


Стартираха Тунджанските литературни дни PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 April 2018
Тунджа. Начало на  традиционните Тунджански литературни дни - част от проявите, посветени на Деня на община „Тунджа” – 22 април – Международен ден на земята даде срещата с Илко Капелев и Иванка Тонева в с. Овчи кладенец, община „Тунджа“.
Тенко Тенев - председател на Дружество на писателите, гр. Ямбол, представи пред присъстващите последната книга на Илко Капелев „Постскриптум. Убежище за роман“. Интерес предизвика и новата стихосбирка на поетесата Иванка Тонева „На кръстопът в средата“,  представена от Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека  „Г. С. Раковски” – Ямбол, който е и редактор на книгата.
За поредна година жителите на село Овчи кладенец имаха възможност да се насладят на избрани моменти от творбите на Иванка Тонева и Илко Капелев и да споделят с тях своите впечатления.
С вълнение и уважение към участниците в срещата се обърна и Динко Динев - кмет на с. Овчи кладенец. В края на хубавата литературна вечер те получиха поздравителни адреси от името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.
Рецитирайки стихове на Щилияна Желева, лъчезарни деца от група „Усмивка“ при детска градина „Щурче“, с. Кукорево, откриха творческата среща в с. Окоп - част от Тунджанските литературни дни.
На срещата присъстваха Станчо Ставрев – заместник – кмет на община „Тунджа”, Иван Георгиев – председател на НЧ „Христо Ботев – 1929“, с. Окоп и заместник- председател на Общински съвет „Тунджа”, Иван Колев - кмет на селото, Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите, гр. Ямбол, както и членовете на литературен клуб „Христо Ботев“.
За творчеството на Щилияна Желева говори писателят Радко Стоянов.
С приветствие към жителите и гостите на събитието се обърна Станчо Ставрев. Той подчерта важността на това младите хора да познават и популяризират произведенията на тунджанските автори и връчи поздравителен адрес от името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.
Поздрав към участниците в срещата поднесе и  Иван Георгиев.
Разказът „Невена“ на Щилияна Желева беше красивия финал на литературната среща.

Последна промяна ( 17 April 2018 )
 
Отворени врати PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 April 2018
Тунджа.  Авиобаза „Безмер“ отбеляза Международния ден на авиацията и космонавтиката на 12 април с  Ден на отворените врати. През този ден, от 9.30 до 12.30 часа за посетителите на авиобаза Безмер беше организирано изложение на авиационна техника и въоръжение. В експозицията бяха включени самолети Су-25, стрелково въоръжение и екипировка и специална техника.
По случай празника за гостите бе организирана демонстрация на любителски радиоуправляеми летателни апарати, които представиха въздушна акробатика и симулация на въздушен бой.
Отворен за посещение беше и  Музеят на базата.
В съвместна инициатива с община „Тунджа“ бе организирана изложба от рисунки на деца, под наслов „Децата и космоса“. Красивите детски произведения бяха изработени в детските градини на общината и Общинския център за изкуства и извънучилищни дейности, с. Кабиле.
Последна промяна ( 17 April 2018 )
 
Отличия за състезателите на „Сила Тунджа“ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 April 2018
Тунджа. Кметът в община „Тунджа“ Георги Георгиев приветства председателя на спортен клуб по силов трибой „Сила Тунджа“, с. Чарган - Господин Ангелов на последната седмична пресконференция.. Той обяви, че клубът вече има официална регистрация и представи поредното им отличие.
На провелото се преди петнадесетина дни в град София Републиканско първенство по силов трибой с екипировка, Господин Ангелов е спечелил 2 сребърни и един бронзов медал, а неговия съотборник Кольо Иванов е завоювал четвъртото място.
Двете втори места Господин е спечелил в дисциплината „клек“ и за крайно класиране в трибоя, в категория за младежи до 83 кг, а бронза за движение с мъртва тяга в същата категория.
Кольо Иванов се е състезавал в дисциплината  вдигане от лежанка, в категория за мъже до 74 кг.
Това заслужено отличие е и поредният успех за наскоро създадения спортен клуб. Към момента в клуба по силов трибой от село Чарган се състезават 4 спортисти, но предстои приемането на още членове.
Благодарност и поздравления за достойното си представяне  младите тунджански спортисти получиха не само от кмета, но и от много граждани от общината.Последна промяна ( 14 April 2018 )
 
Народни борби в село Голям Манастир PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 April 2018
В село Голям манастир се проведе традиционния турнир по народни борби. Организатори са Община „Тунджа“, Кметство, с. Голям манастир и народно читалище „Напредък-1927“.
Гости на събитието бяха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа“, заместник-кметът Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места.
Борбите откри кметът на селото - Славчо Иванов.
Приветствие към всички участници отправи кметът на общината Георги Георгиев, като пожела на борците да покажат сила и мощ – такава, каквато българският народ винаги е показвал през вековете.
Наградите за победителите в борбите бяха осигурени от Община „Тунджа“.
Последна промяна ( 14 April 2018 )
 
Тунджански спортисти на зоналното по волейбол PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
14 April 2018
Тунджа. Отборът по волейбол на момичетата от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик във възрастова група 5-7 клас ще представи община „Тунджа“ в зоналното първенство на ученическите спортни игри по волейбол, който ще се проведе в гр. Ямбол. В надпреварата участие ще вземат и отбори от Ямбол, Сливен и Бургас.
На последната седмична пресконференция кметът Георги Георгиев сърдечно приветства тяхната ръководителка Радослава Стоянова и капитана на отбора Златомира Златева.
Изненада за отбора беше подарък на кмета на общината – пълна екипировка за волейболния отбор. Волейболистките от село Бояджик ще носят екипи в два цвята – жълт и тъмно син, върху които са изобразени герба на Община „Тунджа“ и наименованието на тяхното училище.
След победите на отбора на момичетата от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик на общинските и областни състезания  по волейбол, нека им пожелаем успех и на зоналното първенство.
Последна промяна ( 14 April 2018 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 39

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Европари за „малка“ инфраструктура

18.03.2018 | Бизнес

Ямбол. Отворени са за кандидатстване всички процедури от подмярка „7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“…     Още

Общество

ПРОБУЖДАНЕТО. ИЗЛИЗАНЕ ОТ МАТРИЦАТА

17.04.2018 | Общество

САЩ /Иван Иванов/. "Ще слезем, защото има място там, и ще вземем от тези материали, и ще създадем земя, на която тези да могат да живеят". Аврам 3:24 Създаването на планетата…     Още

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Image

Безскрупулна агресия…

14.04.2018 | Интервюта

Илко Капелев
Всъщност част от „цивилизованата“ коалиция – САЩ плюс техните безропотни слуги Англия и Франция, на 14 април в 6.00 ч българско време започнаха…     Още