АрхивНяма архиви за 4 2018


Престижни награди за самодейците от Тошево PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
22 April 2018
Тунджа. Специалната награда на журито - диплом и парична награда завоюва певческата група „Талашманлийски напеви“ при Народно читалище „Развитие -1905“, село Генерал Тошево, в VIII-то издание на Националния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова 2018“. Участие в конкурса взе и детска танцова група ''Талашманлийски божурчета'', с ръководител Таня Георгиева.
Фестивалът се проведе на 21 и 22 април 2018 година в свиленградското село Сладун, родното място на певицата. В оспорвана надпревара с над 100 фолклорни групи в категория „Певчески групи за автентичен фолклор“ самодейците с ръководител Донка Стоянова  за пореден път доказаха своя талант.  
Благодарим на всички самодейци за положения труд и им желаем нови творчески успехи!

Последна промяна ( 05 May 2018 )
 
XIV БИЗНЕС ФОРУМ „ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА СЕЛАТА НА ОБЩИНА „ТУНДЖА“ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
22 April 2018
Тунджа. За 14-ти пореден път се проведе традиционният бизнес форум на общината. Събитието е част от празничните прояви, посветени на Деня на Община Тунджа - 22 април и честване на 31 години от създаването на общината.
Форумът тази година протече под мотото „Европейски пари за селата на община „Тунджа“.
Основните акценти, дискутирани по време на бизнес форума бяха – проблемите и възможностите пред българските земеделски производители, политиката на Европейския парламент в подкрепа на сектор „Земеделие“ и възможностите за финансиране на бизнеса на територията на общината, чрез новата многофондова стратегия за Водено от общностите местно развитие.
На събитието присъстваха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, народните представители Кристиан Вигенин, Николай Пенев и Петър Кънев, евродепутатът Момчил Ненков, заместник-областният управител на област Ямбол Христо Колев, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев и Георги Чалъков. Георги Митев – изпълнителен директор на МИГ – „Тунджа“, представители на бизнеса, земеделски производители, общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на общинската администрация и неправителствения сектор.
„...За мен е чест и удоволствие  за 14-ти пореден път да Ви приветствам с добре дошли на традиционния за Община „Тунджа” икономически и бизнес форум. Началото беше през 2004 г. Тогава за първи път ние събрахме на едно място представители на бизнеса, хора от неправителствения сектор и общественици. На тези форуми представихме нашата визия за развитието на Общината, които след това бяха осъществени заедно с цялата местна общност...”, с тези думи кметът на общината Георги Георгиев откри и даде ход на тазгодишното издание на бизнес форума.
Политиката на Европейския парламент в подкрепа на сектор „Земеделие“ представи евродепутатът Момчил Ненков. Той коментира и възможностите за финансиране на бизнеса на територията на общината.
Заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и изпълнителният директор на МИГ – „Тунджа“ – Георги Митев представиха предстоящото стартиране на новата многофондова стратегия на МИГ – Тунджа. Чрез нея от Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Оперативна програма „Иновации и Конкурентноспособност”, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” и  Оперативна програма „Околна среда” ще се кандидатства за общ финансов ресурс, на стойност близо 9 млн. лева. Това я прави най-мащабната стратегия за Водено от общностите местно развитие в цялата страна.
През предходния програмен период 2007 – 2013 г., МИГ-Тунджа реализира в партньорство с местния бизнес над 60 проекта с осигурен финансов ресурс от над 3 млн. лева, чрез което беше усвоен почти 100% от общия бюджет на МИГ за финансиране на проекти на територията на община „Тунджа”.
Това нареди  МИГ-Тунджа на първо място сред 35-те функциониращи през периода местни инициативни групи.
От няколко години насам, в партньорство с бизнеса община „Тунджа” гради и реалзира нови концепции за професионално образование и обучение. В общинската образователна инфраструктура вече се подготвят работници за сектора лозаро-винарство. Ръководството на общината има амбицията в рамките на преструктурирането на училищната мрежа да стартира и подготовка на работници за машиностроенето.
В края на форума представители на бизнеса изказаха своята благодарност към кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и цялото ръководство за диалогът, ползотворното сътрудничество и подкрепата, които винаги са получавали в лицето на общината.        
Последна промяна ( 29 April 2018 )
 
Община „Тунджа“ празнува PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
22 April 2018
22.04.2018 г. ( неделя )

14.00 - 17.00 ч.
с. Тенево    
„Хоро се вие, песен се пее”
Концерт на самодейни колективи от община „Тунджа“

16.30 ч.
НЧ „Просвета-1910“
с. Тенево    
Откриване на изложба на Наташа Гагова
17.00 ч.
с. Тенево    
Празничен концерт на Славка Калчева
и
самодейни колективи от община „Тунджа“
Последна промяна ( 29 April 2018 )
 
Празникът в община "Тунджа" продължава PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
21 April 2018
21.04.2018 г. ( събота )

11.00 ч.
с. Межда    
Тунджански театрални дни

Самодейна театрална група при НЧ „Светлина-1929“, с. Роза представя „Седянка Роза 2018“

12.00 ч.
с. Челник    
Концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”

18.00 ч.
с. Победа    
Тунджански театрални дни

Самодейна театрална група при НЧ „Светлина-1928“, с. Безмер представя „Приключения опасни със герои сладкогласни“ по Недялко Йорданов

19.00 ч.
с. Роза    
Тунджански театрални дни

Самодейна театрална група при НЧ „Светлина-1929“, с. Роза представя „Седянка Роза 2018“

19.00 ч.
с. Генерал Инзово    
Тунджански театрални дни

Самодейна театрална група при НЧ „Просвета-1920“, с. Маломир представя „Земя благословена, Тунджанска“

19.00 ч.
с. Ботево    
Тунджански театрални дни

Драматичен театър „Невена Коканова” гостува на община „Тунджа” с пиесата „Юнаци с умни калпаци“

Последна промяна ( 29 April 2018 )
 
Награда за Юлия Върбанова PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
21 April 2018
Ямбол. Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий" връчи годишните си награди в Националния конкурс за учители по физика при откриването на 46-тата Национална конференция по въпросите на обучението физика " Европейски измерения на българското образование по физика" в гр. Плевен. Първа наградата на името на "Акад. Матей Матеев" в програма "Учебна среда" беше присъдена на Юлия Върбанова - директор АОП - Ямбол.
Последна промяна ( 03 May 2018 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 10 - 18 от 59

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Мобилно приложение следи за неплащане на данъци

12.03.2019 | Бизнес

Ямбол. Нова версия на мобилното приложение на НАП позволява проверка дали дадена касова бележка е истинска или фалшива. Проверката става със сканиране на QR код, които поетапно до края…     Още

Общество

Кампанията „България дарява“

14.03.2019 | Общество

Ямбол. С идването на пролетта за първи път у нас стартира инициативата „България дарява“, която обединява каузи от цялата страна и различни сфери от живота. От 22 до 31 март,…     Още

Политика

БСП – Ямбол връчи първия за 2019 г. културен чек

12.03.2019 | Политика

Ямбол. Зам.-председателят на БСП - Ямбол Божидара Божилова връчи първия за 2019 г. културен чек. Негов носител е Стойчо Костов от Професионалната гимназия по земеделие, който е навършил…     Още

Интервюта

Image

Военни тежнения…

18.03.2019 | Интервюта

Илко Капелев
Турция започва разполагането на своя територия на зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“. Това са последните шокиращи за генералите на НАТО новини,…     Още