Десетте най-добри боксьори на „Априлец“ PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
18 December 2017
Тунджа. На 18 декември, за тринадесета година, на тържествена церемония, Община „Тунджа” награди 10 най-добри боксьори от Боксов клуб „Априлец“, носители на призови места през 2017 година.
Празникът уважиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев. Сред гостите бяха президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на боксов клуб „Априлец“ – Данчо Хаджиев, Атанас Николов - член на управителния съвет на БФБ, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик Ирина Станчева и много приятели на тунджанския боксов клуб.
Приветствие към състезателите и гостите поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта, че този първи и единствен в България лицензиран клуб по бокс от село е  уникално явление в българския спорт въобще.
„… Вярвам, че за Вас Община „Тунджа“ и Боксов клуб „Априлец“ ще станат отправна точка за дълъг и успешен спортен път, който ще доведе най-упоритите, най-издръжливите и трудолюбиви от вас до нови, заслужени световни постижения и награди…“, добави още кметът Георгиев.
Най-добрите боксьори за 2017 година от Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа” получиха плакети и еднократна парична премия.
Награди бяха връчени и от председателя на УС на клуба Данчо Хаджиев и телевизия Скат.
Уникална торта, украсена с боксови ръкавици, беше осигурена от Катрин Димитрова - дъщеря на покойния заместник-председател на БК „Априлец“ Дойчо Димитров.
От името на клуба и наградените боксьори, благодарности към всички приятели и спонсори на „априлци” отправи заслужилият треньор Димитър Мутафов.
На основание постигнатите резултати през тази година, класацията на 10-те най-добри боксьори от БК „Априлец” за 2017 година, е следната:
І-во място и приза Спортист №1 за 2017 г. на БК „Априлец” УС на БК присъжда на Даниел Асенов – кат. 52 кг.
Голямата надежда на българския бокс Даниел Асенов от Боксов клуб „Априлец” - Бояджик стана носител на купата от Международния турнир „Странджата“.
През изминалата година Даниел се нареди на първите места в двата европейски шампионата за младежи и за мъже, на държавния личен шампионат за мъже и стана бронзов медалист от международния турнир в Албания.
Спортист № 2 на БК „Априлец” за 2017 г. е Боян Асенов, кат. 56 кг.
През тази година той завоюва бронзов медал от Европейското първенство за младежи, стана републикански шампион и носител на Купата „Академик Жечев“.
Спортист № 3 на БК „Априлец” за 2017 г. е Катин Асенов, кат. до 60 кг.
През изминалата година Катин стана републикански шампион и беше един от участниците на Европейско първенство за младежи.
4-то място – Здравко Константинов - Републикански шампион в кат. 59 кг при учениците.
5-то място – Желязко Илиев, кат. 34 кг – републикански шампион при учениците.
6-то място – Янко Илиев, кат. 60 кг – национален състезател, завоювал второ място на Държавния личен шампионат за младежи.
7-мо място – Неджиб Мехмедов, кат. 46 кг – спечелил второ място на държавно първенство за ученици.
8-мо място – Иван Ташков, кат. 66 кг - носител на сребърен медал от ДЛШ – юноши.
9-то място – Герасим Йорданов, кат. 75 кг. - бронзово отличие от ДЛШ – младежи.
10-то място – Мануел Жечев, кат. до 60 кг. - завоювал ІІІ-то място на  ДЛШ – юноши.
Последна промяна ( 07 February 2018 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Бизнес

Два хотела с рекорд за нарушения

19.08.2018 | Бизнес

Ямбол-Бургас.Само за няколко часа екипите на „Фискален контрол“, които извършват проверки по Южното Черноморие, установиха редица нарушения на данъчното и осигурителното законодателство…     Още

Общество

Няма добавени новини.

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Image

Имах шанса да раста с Бийтълс…

09.10.2018 | Интервюта

Ако беше жив, днес, 9 октомври 2018 година, Джон Ленън щеше да навърши 78 години!

Илко Капелев
Без Джон Ленън светът щеше да е по-друг. Най-малко – по-варварски.…     Още