Газифицират село Кабиле

Тунджа.Газификацията на село Кабиле ще започна на 4 октомври, съобщи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. За тогава е планирана първата копка, а в момента строителното разрешение е в процес на издаване. На 20 октомври предстои информационна среща със жителите на селото, за да разберат какви са възможностите за газификация, които им предлага „Овергаз“.…     Още

Сесия в община „Тунджа“

Тунджа.На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА, СВИКВАМ Общински съвет „Тунджа” – Ямбол на петдесет и седмо/редовно/ заседание, което ще се проведе на 25.09.2019 г. година от 10:00 часа в зала „Проф. Иван Попов“, НТС-Ямбол, при следния проект за   
 
Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

1.    Информация за изпълнение…     Още

„ЦЕНТЪР ЗА ДОМАШНИ ГРИЖИ“ - ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ

Тунджа. В Община „Тунджа“ стартира прием на заявления за включване на потребители по проект „Център за домашни грижи“, финансиран по ДБФП № BG05M9OP001-2.040-0074, схема „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент – 2“ на  ОП „РЧР“ 2014-2020. Реализирането на проекта е насочено…     Още

Предстоящо в Тунджа

На 20 септември, от 19.00 часа, в село Роза ще се проведе „Вечер на героите“. В празничната програма ще се включи със свой спектакъл актрисата и поетеса Тоня Борисова.
    В периода 20 - 22 септември 2019 година ще се проведе Празника на село Кабиле. Той ще започне на 20 септември с концерт на Фолклорен ансамбъл…     Още

ПОКАНА

  Тунджа. На 18 септември 2019 г., от 11.00 часа, в голямата зала на НТС „Джон Атанасов“, гр. Ямбол кметът на община „Тунджа“- Георги Георгиев и неговият екип, ще представят Отчет за работата на община „Тунджа“ за мандат 2015-2019.

    Още

Хпамов празник в Безмер

 Тунджа. Днес, вторник, 17 септември, с празнична литургия в църквата „Света София“ в с. Безмер беше отбелязан храмовия празник, след което бе раздаден курбан за здраве.

    Още

 
Съборът в Шарково – усмивки, спомени и мечти PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
07 September 2019
Болярово. Историческият акт на Съединението през 1885 г., честван ежегодно но 6 септември, съвпадна с едно паметно събитие за жителите на село Шарково, община Болярово – землячески събор, организиран от местното и общински ръководство. Стотици посетители на събитието дойдоха тук да се повеселят на 6 септември 2019 г. Множество търговци предлагаха красиви играчки и сувенири, вкусни изкушения, студени и освежаващи напитки в горещия ден.
        С църковна служба в местния храм „Успение Богородично“ започна празникът. А после на просторния площад в селото бе отслужен и водосвет за здраве и благоденствие – от Негово преосвещенство Агатополския епископ Йеротей, подпомаган от двама свещеници.
       В памет на героите, дали своя млад живот за свободата и благоденствието пред мемориалната плоча в селото венец бе поднесен от кмета на селището и кмета на община Болярово. Цветя поднесоха и на паметника на непрежалимата Елена Граматикова, издигнат в родното й Шарково. Нейна близка също поднесе букет и сведе глава пред паметната й плоча, издигната от съселяните й и общинското ръководство.
След лиричното встъпление на водещия (Кольо Пехливанов) бяха обявени и официалните гости: Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание; Христо Христов, кмет на община Болярово Атанас Дженков, председател на Общински съвет – Болярово, Мария Чанева – секретар на община Болярово, общински съветници, кметове и кметски наместници от множество селища.
В достойната си роля на домакин приветства гостите и своите съселяни младият кмет на Шарково Иван Апостолов. Последва слово и от кмета на общината г-н Христов. Към всички присъстващи се обърна и народният представител К. Вигенин.
Водещият благодарствено обяви имената на дарителите – с подобаваща признателност за тяхната щедрост и отзивчивост. А те са: община Болярово; Ангела и Петър Колеви, Стойка и Стоян Цивкови, Дойка и Димитър Панайотови, Николай Михов, Красимира Пулева, Пенка и Слави Славови, Димо Ангелов, ПК „Напредък“ – град Болярово, Мария Чакърова, Христо Христов Николов, Петър Петров, проф. Георги Бързев (Тракийски университет – Стара Загора, родом от село Горска поляна).
След поредната стихотворна прелюдия започна художествено-музикална програма. За празничното настроение на хората допринесоха трите чудесни песни, изпълнени от певческа група „Болярка“ към НЧ „Възраждане – 1912 г.“ – град Болярово. Ръководител: Мара Христова. С великолепните си изпълнения в празничния концерт се включиха и участниците от мъжката певческа група пи НЧ „Възраждане“ с ръководител Мария Христова, секретар на читалището. Техните мощни, внушителни гласове за кой ли път възхитиха публиката!
А когато гостуващият оркестър „Веселие“- град Бургас (ръководител – Анастас Панайотов) засвири първото хоро, то бе поведено от кмета Иван Апостолов, в ръка с българския трибагреник. Уловиха се и другите официални гости. А до младия депутат Кристиан Вигенин потропваше чевръсто баба Пенка от село Странджа, въпреки почтената си възраст – 86 години….
С масово веселие протече празникът на трудолюбивите шарковци. Те намериха духовни сили да превъзмогнат горестта от преживяното неотдавна, след умъртвяването на добитъка им – техен поминък и трудово ежедневие! Кръшните песни на солистката Снежана Иванова дълго ги веселиха и умело разиграха сърцата им.
Ден за гостуване и завръщане в родното обичано село. Ден, в който оживяват безброй спомени и се раждат нови мечти. Ден, паметен, необикновен и за радост отреден!
            
Бинка Величкова
Последна промяна ( 15 September 2019 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Спорт

Състезание по пейнтбол донесе адреналин и настроение на младежите в Болярово

15.09.2019 | Спорт

Болярово. В навечерието на честването на 45 години от обявяването на Болярово за град, едно атрактивно спортно мероприятие донесе много емоции и незабравими мигове на младежите от града.…     Още

Полиция

Няма добавени новини.

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Анкета

Одобрявате ли премахването на сливането на почивни дни?
 

Бизнес

Няма добавени новини.

Общество

Град Болярово – на 45 години, в труд, подем и възход изминати

15.09.2019 | Общество

Болярово/ Бинка Величкова/. . Ето, повече от четири десетилетия Болярово фигурира като град върху републиканската ни карта. Реален факт, чието начало е положено на 4 септември 1974 г.Още

Политика

Искам промяна тук!

11.07.2019 | Политика

Ямбол. „Искам промяна тук!” е  мотото на акцията, с която младите и активни хора от Българската социалистическа партия в Ямбол искат да подобрят средата, в която всички…     Още

Интервюта

Няма добавени новини.