Съборът в Мамарчево – бляскав, весел, колоритен! PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
06 October 2019
Болярово. Тази година традиционният събор на село Мамарчево се падна само ден преди един от най-големите национални български празници – обявяването на независимостта на България – 22 септември. И така в хладната есенна вечер мамарчевци и множеството гости от други населени места, имаха двоен повод за празник. А те наистина умеят да празнуват.
Доказаха за пореден път, че празниците в това село са сред най-многолюдните и веселите. Гости в празничната вечер бяха общинският кмет Христо Христов, секретарят на общината Мария Чанева, общински съветници, кметове и кметски наместници на съседните населени места.
Кметът на общината поздрави с двата празника множеството жители и гости, събрали се на площада за поредна година, пожела им все така да пазят традициите и да се завръщат в родното село и да се веселят все така от сърце.
Кметът на селото Марчо Добрев също се обърна към всички с поздрав за празниците и не пропусна да благодаря на благородните и щедри дарители, без които този хубав празник не би бил факт. А именно: кметът  на община Болярово Христо Христов, Милена и Велко Велеви, мандра „Арачиеви“ – село Кирилово, земеделският производител Георги Христов. Благодари и на невероятните изпълнителки Жечка Сланинкова и Ирен Станкова, които за поредна година, заедно с оркестър „Странджа“, се постараха да направят този празник незабравим.
Общинският кмет поведе първото хоро. Часове наред се виеха хората на площада на селото, чуваха се смехове и всички се радваха,че са отново заедно и се веселяха.
Тази година отново имаше и друга изненада – нестинарски танци. Иван Георгиев от село Българи, наследствен нестинар, очарова множеството гости с танца си в жаравата, носещ магията на мистичното и оставящ незабравим спомен. Мамарчево е едно то селата, които продължават дългогодишната традиция да включват тези традиционни странджански нестинарски танци в своята ежегодна програма. През тази година тук единствено нестинарските танци бяха част от празника. Похвална инициатива!
След нестинарския танц, хората на площада продължиха с още повече настроение, а кулминацията все още предстоеше. А тя беше великолепна многоцветна заря, която обагри нощното небе и очарова всички с многообразието и продължителността си! Отново един незабравим празник на Мамарчево, продължил в дългите нощни часове! Дано винаги го има и е все така красив уникален и блестящ! Защото мамарчевци го заслужават!
Последна промяна ( 27 October 2019 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Актуални снимки


 
 
 
  

Бизнес

НАП: Без удължаване на срока по Наредба Н-18

15.01.2020 | Бизнес

Ямбол. Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно…     Още

Общество

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.