Община Ямбол в подкрепа на хората с увреждания

Ямбол. Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов представиха възможности за кандидатстване и включване в две програми на Министерството на труда и социалната политика, в помощ на хората с увреждания - Национална програма „Достъпна жилищна среда…     Още

Нови услуги за паркиране на територията на община Ямбол

Ямбол. Община Ямбол въвежда нови услуги за паркиране в град Ямбол считано от 19.02.2020 г.

Гражданите ще могат да ползват паркомясто за 30 минути. Цената на новата услуга е 0.50 лв. и ще може да се заплаща единствено чрез паркоавтомат.

Още

Днес почитаме паметта на Апостола на свободата

Ямбол. С тържествено поклонение пред барелефа на Васил Левски в двора на едноименната гимназия в Ямбол днес бе отбелязана 147-тата годишнина от гибелта на Апостола.

Церемонията започна с химна на Република България и издигане на българското национално знаме. След отслужената…     Още

Втора съвместна пресконференция за една обединена и по-различна „Кукерландия“ 2020

Ямбол. Преди близо месец кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и кметът на Община Тунджа Георги Георгиев дадоха първа съвместна пресконференция относно организацията и провеждането на 21-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ 2020, който тази година ще се проведе в дните от 27…     Още

ПРАЗНИКЪТ, КОЙТО ОБЕДИНЯВА

Тунджа. Общините Ямбол и „Тунджа“ отново обединяват усилията си в организацията и провеждането на най-мащабното културно събитие в региона и една от най-зрелищните прояви, посветени на традициите в страната- Международния маскараден фестивал Кукерландия.

Още

Празник на виното в Ямбол в навечерието на „Кукерландия“ 2020

Ямбол. Зрелищен „Празник на виното“ 2020 очаква жителите и гостите на Ямбол на 23 февруари, неделя, от 11.00 часа в Градския парк на града. Събитието се организира за пета поредна година по инициатива на „Вила Ямбол“, със съдействието на Община Ямбол. И тази година организаторите обещават да зарадват жителите и гостите на града със специалното…     Още

 
Съборът в Мамарчево – бляскав, весел, колоритен! PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
06 October 2019
Болярово. Тази година традиционният събор на село Мамарчево се падна само ден преди един от най-големите национални български празници – обявяването на независимостта на България – 22 септември. И така в хладната есенна вечер мамарчевци и множеството гости от други населени места, имаха двоен повод за празник. А те наистина умеят да празнуват.
Доказаха за пореден път, че празниците в това село са сред най-многолюдните и веселите. Гости в празничната вечер бяха общинският кмет Христо Христов, секретарят на общината Мария Чанева, общински съветници, кметове и кметски наместници на съседните населени места.
Кметът на общината поздрави с двата празника множеството жители и гости, събрали се на площада за поредна година, пожела им все така да пазят традициите и да се завръщат в родното село и да се веселят все така от сърце.
Кметът на селото Марчо Добрев също се обърна към всички с поздрав за празниците и не пропусна да благодаря на благородните и щедри дарители, без които този хубав празник не би бил факт. А именно: кметът  на община Болярово Христо Христов, Милена и Велко Велеви, мандра „Арачиеви“ – село Кирилово, земеделският производител Георги Христов. Благодари и на невероятните изпълнителки Жечка Сланинкова и Ирен Станкова, които за поредна година, заедно с оркестър „Странджа“, се постараха да направят този празник незабравим.
Общинският кмет поведе първото хоро. Часове наред се виеха хората на площада на селото, чуваха се смехове и всички се радваха,че са отново заедно и се веселяха.
Тази година отново имаше и друга изненада – нестинарски танци. Иван Георгиев от село Българи, наследствен нестинар, очарова множеството гости с танца си в жаравата, носещ магията на мистичното и оставящ незабравим спомен. Мамарчево е едно то селата, които продължават дългогодишната традиция да включват тези традиционни странджански нестинарски танци в своята ежегодна програма. През тази година тук единствено нестинарските танци бяха част от празника. Похвална инициатива!
След нестинарския танц, хората на площада продължиха с още повече настроение, а кулминацията все още предстоеше. А тя беше великолепна многоцветна заря, която обагри нощното небе и очарова всички с многообразието и продължителността си! Отново един незабравим празник на Мамарчево, продължил в дългите нощни часове! Дано винаги го има и е все така красив уникален и блестящ! Защото мамарчевци го заслужават!
Последна промяна ( 27 October 2019 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Спорт

Десетте спортисти на боксов клуб „Априлец“ за 2019

16.12.2019 | Спорт

Тунджа. За двадесети пореден път, се проведе церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”.…     Още

Полиция

Крими

15.01.2020 | Полиция

В  РУ-Ямбол е започнато досъдебно производство за притежание  на наркотици. Вечерта на 13 януари, на ул. „Огоста“ в областния град, полицейски екип спрал за проверка мъж със съмнително…     Още

Актуални снимки

Последни новини


 
 
 
  

Анкета

Одобрявате ли премахването на сливането на почивни дни?
 

Бизнес

НАП: Без удължаване на срока по Наредба Н-18

15.01.2020 | Бизнес

Ямбол. Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно…     Още

Общество

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.