Община Ямбол в подкрепа на хората с увреждания

Ямбол. Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов представиха възможности за кандидатстване и включване в две програми на Министерството на труда и социалната политика, в помощ на хората с увреждания - Национална програма „Достъпна жилищна среда…     Още

Нови услуги за паркиране на територията на община Ямбол

Ямбол. Община Ямбол въвежда нови услуги за паркиране в град Ямбол считано от 19.02.2020 г.

Гражданите ще могат да ползват паркомясто за 30 минути. Цената на новата услуга е 0.50 лв. и ще може да се заплаща единствено чрез паркоавтомат.

Още

Днес почитаме паметта на Апостола на свободата

Ямбол. С тържествено поклонение пред барелефа на Васил Левски в двора на едноименната гимназия в Ямбол днес бе отбелязана 147-тата годишнина от гибелта на Апостола.

Церемонията започна с химна на Република България и издигане на българското национално знаме. След отслужената…     Още

Втора съвместна пресконференция за една обединена и по-различна „Кукерландия“ 2020

Ямбол. Преди близо месец кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и кметът на Община Тунджа Георги Георгиев дадоха първа съвместна пресконференция относно организацията и провеждането на 21-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ 2020, който тази година ще се проведе в дните от 27…     Още

ПРАЗНИКЪТ, КОЙТО ОБЕДИНЯВА

Тунджа. Общините Ямбол и „Тунджа“ отново обединяват усилията си в организацията и провеждането на най-мащабното културно събитие в региона и една от най-зрелищните прояви, посветени на традициите в страната- Международния маскараден фестивал Кукерландия.

Още

Празник на виното в Ямбол в навечерието на „Кукерландия“ 2020

Ямбол. Зрелищен „Празник на виното“ 2020 очаква жителите и гостите на Ямбол на 23 февруари, неделя, от 11.00 часа в Градския парк на града. Събитието се организира за пета поредна година по инициатива на „Вила Ямбол“, със съдействието на Община Ямбол. И тази година организаторите обещават да зарадват жителите и гостите на града със специалното…     Още

 
Строителната програма на „Тунджа“ надхвърли 2,5 млн. лв. PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
30 December 2019
Тунджа. През 2019 г. община „Тунджа” успя да изпълни обектите от строителната си програма, която само от бюджета надхвърля 2,5 млн. лв . След актуализациите капиталови разходи в бюджета на общината са в размер на  2 048 899 лв., а за текущи ремонти на сгради, улична мрежа и общинска пътна инфраструктура бюджетът достигна 545 107 лв.
В капиталовата програма са включени над 40 обекта, сред които по-значителните са преустройство и пристройка на училището на с. Веселиново, ремонт н площадните пространства в селата Кабиле и Калчево, спортен комплекс с. Бояджик – първи етап.
Изпълнени са и обектите изграждане на тротоарно и парково осветление в с. Кукорево, възстановяване на оградата на гробищния парк в с. Миладиновци, ремонт на читалищните сгради в селата Могила и Меден кладенец, автоспирка  в с. Хаджидимитрово, основен ремонт на язовирна стена и преливник на язовира в с. Окоп. Извършени бяха и ремонт на кметството на с. Генерал Инзово, ремонт на здравната служба в Маломир, отводняване на уличи в с. Завой и ремонт на читалището в с. Каравелово.
Работеше се и по ремонт на отоплителна инсталация и възстановяване на северната фасада на СУ „Св . Паисий  Хилендарски ” с. Скалица , основен ремонт на улица в с. Крумово, водосток на кръстовището на две улици в с. Роза, възстановяване на парк в с. Меден кладенец. Голяма част от обектите в капиталовата програма са изготвяне на инвестиционни проекти, за да  бъдат подготвени обектите за ремонт или за кандидатстване по проекти.
По линия на текущите ремонти бяха извършени ремонти по уличната мрежа. През тази година общината успя да изпълни една от големите си цели – да увеличи звеното за благоустройство, обособявайки група да асфалтови кърпежи, като по този начин общината има възможност по-бързо да отстранява неотложните ремонтни дейности по уличната мрежа и да постигне по-видим за хората ефект.
През 2019 г. общината подготвяше изпълнението на два големи европейски инфраструктурни обекта по Програмата за развитие на селските райони, за които има подписани договори и се провеждат обществени поръчки за избор на изпълнител. Единият проект е за 5 825 116,51 лв. без ДДС. По него се предвижда да бъде извършена реконструкция и разширение водопроводна мрежа в селата Ботево, Роза и Безмер.
В Ботево ще бъдат извършени монтажни работи по напорен водоем, водомерна шахта, хранителен водопровод с обща дължина 6265,84 м, в т.ч. 170 бр. сградни водопроводни отклонения.
В  Роза  ще се извършва реконструкция на водоснабдителната система – с обща дължина  7487,88 м,  в т.ч. 236 бр. сградни водопроводни отклонения.
В Безмер ще бъде извършена реконструкция на главните водопроводни клонове от уличната водопроводна мрежа с обща дължина  8162,60 м, в т.ч. 280 бр. сградни водопроводни отклонения.
Вторият проект е “Изграждане и рехабилитация на улици в населените места на община “Тунджа” за 1 168 394.43 лв. без ДДС.
По него ще бъде извършен основен ремонт на част ул. „Търговска“ в с. Бояджик; основен ремонт на част ул. „Георги Дражев“ в с. Веселиново и изграждане на нови улично платно и тротоарни настилки по ул. „Васил Левски“ в с. Роза.
Реалните строителни дейности по тези проекти ще се извършват през 2020 г.
Последна промяна ( 07 January 2020 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Спорт

Десетте спортисти на боксов клуб „Априлец“ за 2019

16.12.2019 | Спорт

Тунджа. За двадесети пореден път, се проведе церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”.…     Още

Полиция

Крими

15.01.2020 | Полиция

В  РУ-Ямбол е започнато досъдебно производство за притежание  на наркотици. Вечерта на 13 януари, на ул. „Огоста“ в областния град, полицейски екип спрал за проверка мъж със съмнително…     Още

Актуални снимки

Последни новини


 
 
 
  

Анкета

Одобрявате ли премахването на сливането на почивни дни?
 

Бизнес

НАП: Без удължаване на срока по Наредба Н-18

15.01.2020 | Бизнес

Ямбол. Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно…     Още

Общество

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.