Предстои да бъдат отворени детските ясли и детски градини от 1 юни

Ямбол. Работата на детските ясли и детски градини на територията на община Ямбол предстои да бъде възстановена, считано от 1 юни, понеделник.

В тази връзка, от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването са предоставени разработени мерки за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след като бъде…     Още

Covid-19 в област Ямбол

Ямбол. Към 20.05.2020 г. потвърдените случаи на Covid-19 в област Ямбол са 108. Починалите са 10, а излекуваните - 13.

В цялата страна потвърдените случаи са 2 292, починалите - 116, а излекуваните - 684.     Още

Разширява се обхватът на ограничителните мерки в Ямбол

Ямбол. На заседание днес членовете на Областния медицински съвет взеха решение за разширяване обхвата на района с ограничителни мерки в Ямбол предвид разпространението на COVID 19, усложнената епидемиологична обстановка в града и увеличения брой на доказано болни. Още

Въвеждат се ограничителни мерки в района на комплекс „Райна Княгиня“

Ямбол. На спешно заседание на Областен медицински съвет, ръководено от областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, с участието на директора на РЗИ Ямбол, директорите на ОДМВР Ямбол и ТД „НС“ Ямбол, прокуриста на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, кметът на община Ямбол Валентин Ревански…     Още

Равен достъп до образование за всеки ученик от община „Тунджа” във време на извънредно положение

Тунджа. Община „Тунджа" осигурява 150 лаптопа и 23 таблета за семейства на деца от селата, включени в състава й, които нямат в дома си достъп до интернет. Директорите на учебни заведения ще обезпечат ваучери за интернет за тези семейства. По този начин общината и учебните заведения…     Още

Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Ямбол“ стартира от 1 май

Ямбол. От 1 май Община Ямбол започва реализацията на одобрения за финансиране от Агенцията за социално подпомагане Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Ямбол“ по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020…     Още

 
Община Ямбол започва подготовка за помощ към наши съграждани PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
01 April 2020

„Помощ трябва да бъде оказана и на хората, които ще останат без работа и доходи след тази криза. Става въпрос за подпомагане на наши съграждани, които ще бъдат извън списъците на социално слабите лица. Ситуацията е много динамична, затова подготовката започва още от сега. Тези допълнителни мерки по никакъв начин няма да се отразят на вече регистрираните социално слаби граждани! Хората и отговорността към тях са основен приоритет на Община Ямбол.“, завяви кметът на Ямбол Валентин Ревански при инциираната от него среща с директорите на специализирани институции за социални услуги.

На срещата беше обсъдена допълнителната организация, която трябва да бъде създадена в помощ на гражданите в условията на разпространение на коронавирус.

В тази връзка започват да се набират доброволци, които да закупуват хранителни продукти на възрастни, трудноподвижни граждани и на хора, поставени под карантина.

Всеки, който иска да бъде включен като доброволец в патронирането на нуждаещи се лица, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Доброволците ще трябва да заявят своето желание дали искат или не искат да помагат на карантинирани граждани.

Хората, които имат нужда от съвет от психолог или връзка с общопрактикуващ лекар, имат възможност да потърсят помощ на телефон 046/ 68 10 91.

Телефонните линии ще бъдат на разположение за граждани в часовете между 08:00 - 17:00 часа.

Жителите на Ямбол могат да получават консултации по въпроси, свързани с въведените мерки за разпространението на коронавирус, на телефон 046/68 14 04.

Всички сигнали от телефон 112, получени от дежурните към Община Ямбол, както и сигналите за лица, неспазващи карантината, ще се приемат на същия телефонен номер - 046/68 14 04 в Дирекция „Хуманитарни дейности“.

Припомяме, че Домашен социален патронаж към Дома за стари хора – Ямбол, също обслужва лицата, подали заявка за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост.

Телефони за контакт: 046/66 92 15 – Виолета Ковачева

046/ 66 92 12 – Виолета Господинова

ДСП обслужва и всички лица по проект „Топъл обяд“.

Община Ямбол вече стартира и кампания по набиране на средства за хора в затруднено материално положение. Ако искате да дарите хранителни продукти или финансови средства, използвайте следния телефон за контакт: 046/ 681 225.

За да подкрепите нуждаещите се лица, извън социалните списъци може да използвате следната банкова сметка:

IBAN: BG13SOMB9130 8424 4203 44

BIC: SOMBBGSF

Код за вид плащане: 44 51 00

С пояснение: Коронавирус - социална помощ

„Общинска банка“ АД – Клон Ямбол

Допълнително ще бъде обявен телефонен номер, на който нуждаещи се граждани, ще могат да се записват за получаването на помощ, както и критериите, на които трябва да отговарят.

В създалата се извънредна ситуация Община Ямбол ще разчита на помощ както от страна на държавата, така и от страна на наши успели съграждани, които живеят в Ямбол или извън него. „Призоваваме ги да помогнат, с каквото могат - със средства или хранителни продукти, на хората, които ще изпаднат в трудно положение и ще изгубят своята работа. Предварително благодаря на всеки, който се отзове.“, допълни кметът на Ямбол Валентин Ревански.

 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Спорт

Десетте спортисти на боксов клуб „Априлец“ за 2019

16.12.2019 | Спорт

Тунджа. За двадесети пореден път, се проведе церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”.…     Още

Полиция

Крими

15.01.2020 | Полиция

В  РУ-Ямбол е започнато досъдебно производство за притежание  на наркотици. Вечерта на 13 януари, на ул. „Огоста“ в областния град, полицейски екип спрал за проверка мъж със съмнително…     Още

Актуални снимки

Последни новини


 
 
 
  

Анкета

Одобрявате ли премахването на сливането на почивни дни?
 

Бизнес

НАП: Без удължаване на срока по Наредба Н-18

15.01.2020 | Бизнес

Ямбол. Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно…     Още

Общество

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.