Билети от „Дичони“ на половин цена за Нощта на звездите

Ямбол. Големият спектакъл „Нощ на звездите”, с участието на Енчо Кереязов и нашите световно известни приятели, идва все по-близо до вас! Фирма „Дичони” осигурява свободата да пътуваш: за всеки закупил билет за спектакъла „Нощ на звездите” на 17 март 2018 година, ще има и автобусен билет на половин цена до самата Зала „Арена…     Още

Тунджанци почетоха Свети Трифон

Тунджа. По стара традиция и тази година празникът Трифон Зарезан беше съпроводен от зарязване на лозя, дегустации на вина с конкурсен характер, музика и забавления в почти всички населени места в община „Тунджа“.
Меден кладенец.
Кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги…     Още

Среща с читалищните секретари в „Тунджа“

Тунджа. В община „Тунджа”, се проведе работна среща с представители на читалищата.
В срещата взеха участие Станчо Ставрев - заместник-кмет на община „Тунджа”, председатели на читалищни настоятелства и читалищни секретари, Иванилина Йовчева - представител от РЕКИЦ Ямбол и експерти от общинската администрация.
Иванилина Йовчева,…     Още

Местят у-ще "Кирил и Методий"

Ямбол. С пълно единодушие членовете на Консултативния съвет по образование в Ямбол подкрепиха предложената от кмета Програма за оптимизация на училищната мрежа в общината. Идеята е заложените мерки да бъдат реализирани за предстоящата учебна 2018/2019 г.
На първо място те предвиждат сливане на ОУ „Хр. Смирненски“ и ОУ „Димчо Дебелянов“,…     Още

Подаръци за децата от Завой

Тунджа. На 15 февруари 2018 г., в Начално училище „Васил Левски“, с. Завой беше проведена вълнуваща благотворителна инициатива от служителите на Фирма „Office 1 Superstore“, клон - гр. Ямбол.
Управителят на ямболския клон на фирмата – Станимир Атанасов дари 20 комплекта с учебни помагала и занимателни игри за развиване на фината…     Още

 
Очевидците PDF Печат Е-мейл
Автор Vania   
28 May 2009

Янко Стефов, читалищен секратар от с. Войника: 
 - От нашата група са убити три жени. Трудно ми е да говоря. Дойдохме за концерта. Сега певиците Ганка Илиева, Мария Калчева и Бъна Димитрова ги няма. Ранена е Елена Иванова, тя е с изпочупени крака и ръце. Аз избързах малко напред, за да регистрирам групата за изпълненията. Те вървяха след мен, разглеждаха сергиите и в това време нещо изгърмя. Чу се нещо "чата, чата", като да се чупят дървета и гледам един мъж на земята. След него и другите падат. Добре, че шофьорът се е сетил да завие вляво, иначе щеше да има стотици жертви.


Тодор Мандалиев, съпруг на едно от жертвите:  
 - Жена ми Стефанка и Стоянка, приятелката й, с още една жена, отиваха да припалят свещички в църквата. Вървяха по пътя, чу се страшен шум и стана нещо ужасно. Дърветата се чупеха, хората хвърчаха... Не мога повече, не ме карайте да говора.

Мъж,който отказа да си каже името, че било грешно да говори за себе си в тази трагедия:  
 - Ей, тук лежи моя приятел Митко Жеков от Ямбол. Автобусът мина зад гърба ми, чувам трясък правя крачка и той със сила помете всичко което беще зад мене. А Митко - като го ударил автобуса, го хвърлил на калника на една кола. Ей, тука, има част от мозъка му - залепнала на дървото. Нещо страшно.

Златина Русинова, от пенсионерски клуб "Приятели":
 - Нещо сме прегрешили. На свят ден да се случи такова нещо - не е на добро. Дойдохме да се веселим, а то толкова смърт.


Атанас Иванов:

 - Такова нещо, да не дава Господ на никого да види. Хвърчаха ръце и крака, кошмар. Винаги идвам тук на събора, никога не са пускали автобуси догоре. Ако беше спрял долу - нямаше да стане трагедията. И пак добре, че шофьорът зави, иначе щеше да помете всички надолу по пътя и убитите щяха да са стотици.


 
Последна промяна ( 13 December 2015 )
 
< Предишна   Следваща >

Календар

Няма събития

Спорт

Ученически спортни игри по волейбол

19.02.2018 | Спорт

Тунджа. На 16 февруари 2018 г., във физкултурния салон на Основно училище „Васил Левски”, с. Тенево, се проведе общинският кръг на ученически спортни игри по волейбол.Още

Полиция

Няма добавени новини.

Актуални снимки

 
 
 
 
  

Анкета

Одобрявате ли премахването на сливането на почивни дни?
 

Бизнес

П О К А Н А

24.01.2018 | Бизнес

На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА, СВИКВАМ Общински съвет „Тунджа” – Ямбол на тридесет и четвърто/редовно/ заседание, което ще се проведе на 30.01.2018 година от 10:00 часа в заседателната…     Още

Общество

СЕДМИЧЕН КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР

19.02.2018 | Общество

НА ОБЩИНА ЯМБОЛ
19 февруари – 25 февруари 2018 година

19 февруари, понеделник

Концерт- спектакъл „Уестсайдска история“
Диригент: Йордан…     Още

Политика

Няма добавени новини.

Интервюта

Няма добавени новини.